Over ons

Gezamenlijke passie
Als klein jongetje verkocht Johan Lemmen al verpakt ijs aan automobilisten die bij de spoorwegovergang in Reuver stonden te wachten. Dat ging zo goed dat hij het ijs ook huis-aan-huis ging verkopen. Het ondernemen en de passie voor ijs zaten er dus al vroeg in! Als ook zijn zoon Dennis een passie voor ijs blijkt te hebben, besluiten vader en zoon een eigen ijssalon te beginnen als die mogelijkheid zich voordoet. Op 16 april 2006 is Jo’s IJssalon, afgeleid van vader Johan, een feit. Dennis: “Een Italiaanse naam vonden we niet nodig, en met mijn naam was helaas geen goede combinatie te maken. 

Bereid met streekproducten
In de keuken van Jo’s IJssalon (jo's ijs) wordt al het ijs op ambachtelijke wijze zelfstandig bereid. Roomijs van de hoogste kwaliteit met ingrediënten uit de streek, zoals aardbeien, blauwe bessen, pruimen en kersen. De melk wordt bij een lokale boer gehaald. In de ijskeuken wordt de melk gepasteuriseerd en verwerkt tot ijs. In de vitrine van de ijssalon liggen altijd 8 tot 10 wisselende smaken en een aantal succesvolle vaste smaken. Het totale aanbod bestaat uit meer dan 70 smaken. Naast Italiaans schepijs maakt het familiebedrijf ook zelf softijs. Johan: “Mijn persoonlijke favoriet is yoghurt schepijs, en allerlei variaties daarop, zoals met straciatella. Te veel om op te noemen eigenlijk. Dennis eet het liefst de smaak limoncello!”

Levering aan lokale horecagelegenheden
De kwaliteit van hun ijs bleef niet onopgemerkt. In 2012 werden ze tweede van Nederland tijdens de alom bekende ijswedstrijden. Inmiddels doen ze niet meer aan de jaarlijkse ijswedstrijden mee, maar zit Dennis in de wedstrijdcommissie en het bestuur van het ambachtelijk ijscentrum. Ook de plaatselijke horeca is onder de indruk van de kwaliteit van het bereide ijs. Anno nu ligt het ijs van Jo’s IJssalon ook bij verschillende ijssalons die hun ijs niet zelf produceren, bij restaurants en zelfs bij de plaatselijke Plus Supermarkt in Reuver. Vanwege dit succes was het nodig een tweede vestiging te openen waar de ijskeuken zich bevindt. 

Carpigiani Gelato University
Johan en Dennis hebben de kunst van het ijs maken dan ook niet van de eerste de beste geleerd. Ze volgden beiden de opleiding IJsbereiding bij de vakschool in Wageningen. Maar waar kun je nu beter Italiaans schepijs leren bereiden dan in Italië zelf? Vader en zoon volgden daarom ook een speciale opleiding bij de professionele ijsbereiders van de Carpigiani Gelato University. Een cursus in het maken van ijstaarten maakte het plaatje compleet. En nog steeds worden met enige regelmaat cursussen en workshops gevolgd om te kunnen blijven verrassen met nieuwe creaties!